Hlavní obsah

Izrael podnikl nálet na Sinaji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém

Izrael podnikl v noci na čtvrtek nálet u hranic s Egyptem. Oznámila to agentura AFP s odvoláním na zdravotnické úřady v Pásmu Gazy, kterému vládne radikální hnutí Hamás. O život přišli dva Palestinci.

Článek

Izraelská armáda dosud nepotvrdila nálet, který podle Palestinců byl nejspíše odvetou za středeční útok v podobě odpálení několika raket ze Sinajského poloostrova v Egyptě na izraelské letovisko Ejlat při Rudém moři.

V přístavním městě se rozezvučely sirény varující před útokem a obyvatelé říkali, že slyšeli několik výbuchů. Obětem na životech, zraněním či škodám na majetku ale zabránil obranný protiraketový štít Iron Dome (Železná klenba). Ten rakety zlikvidoval ještě před dopadem.

Izrael obviňuje palestinský Hamás, že islamistické radikály bojující na Sinaji podporuje.

Podle serveru izraelského deníku The Jerusalem Post se k raketovému útoku na židovský stát přihlásila teroristická organizace Islámský stát. Džihádisté oznámili, že na Ejlat na jihu Izraele vypálili celkem šest raket a nad cíl se dostaly čtyři střely.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám