Hlavní obsah

Hotel s jemenskými ministry terčem raketového útoku Islámského státu

Aden
Aktualizováno

Terčem raketového útoku se stal hotel v jihojemenském Adenu, kde od svého návratu v saúdskoarabském exilu sídlí premiér Chálid Baháh a jeho vláda. Ministři však podle serveru BBC vyvázli bez zranění. K útoku se přihlásil Islámský stát (IS).

Foto: Faisal Al Nasser, Reuters

Rozbombardovaný prezidentský palác v jihojemenském Adenu

Článek

"Při požehnané operaci, při níž pomáhal bůh, mířily čtyři sebevražedné akce na shromáždění představitelů Saúdské Arábie, SAE a Jemenu," uvádí se v prohlášení Islámského státu.

Hotel Al-Kasr na západním okraji druhého největšího města v Jemenu začal po zásahu nejméně jedné střely z granátometu hořet. Některé zprávy hovoří až o třech střelách.

Podle stanice CNN si útok vyžádal nejméně deset mrtvých a mezi oběťmi jsou vojáci ze Spojených arabských emirátů. Ministři podle BBC vyvázli bez zranění.

Podle agentury Reuters jde o dosud největší útok na vládní cíle od července, kdy vojáci dobyli zpět Aden na šíitských povstalcích.

Premiér Baháh se s kabinetem vrátil do Adenu minulý měsíc poté, co z města provládní síly podporované arabskými spojenci vytlačily šíitské povstalce z kmene Húsíů. Podle místních obyvatel však ve městě stále vládne zmatek, který využívají radikálové z odnoží Al-Káidy i Islámského státu.

Podle OSN bylo v Jemenu za poslední půlrok zabito téměř 4900 lidí, z toho 2200 civilistů.

Reklama

Související témata:

Související články

Do Jemenu dorazily stovky egyptských vojáků

Do Jemenu v úterý dorazilo asi 800 egyptských vojáků. Mají se zapojit do spojenecké koalice, která pod vedením Saúdské Arábie bojuje s šíitskými povstalci....

Výběr článků

Načítám