Hlavní obsah

Egypt nechal Izraelce zlikvidovat islamisty na severu Sinaje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Káhira/Jeruzalém

Izraelský bezpilotní letoun v pátek na severu Sinajského poloostrova při raketovém útoku zabil pět islamistů a zničil jejich výzbroj. Oznámila to agentura AP s odvoláním na egyptské bezpečnostní zdroje. Izraelská akce proběhla s vědomím egyptských úřadů, které prý při akci spolupracovaly.

Foto: Ibraheem Abu Mustafa, Reuters

Egyptští vojáci stráží klid na severu Sinajského poloostrova

Článek

Lidé žijící při hranicích s Izraelem podle AP zaslechli silnou explozi. Střela odpálená z bezpilotního letounu zasáhla pět ozbrojenců a zničila jejich raketomet. Izraelská armáda informaci nepotvrdila a omezila se na sdělení, že zprávy ze Sinaje zkoumá.

Egyptské bezpečnostní složky se už dlouho snaží pustý a obtížně kontrolovatelný Sinajský poloostrov zbavit extremistů, kteří tam operují. V minulých dnech Káhira údajně obdržela od zpravodajských služeb informaci, podle níž teroristické skupiny plánují odpálení raket na Izrael i na lokality na severu Sinaje a u Suezského průplavu.

Izrael ve čtvrtek kvůli ohrožení raketovým útokem krátce uzavřel letiště v Ejlatu při hranicích s Egyptem.

Reklama

Výběr článků

Načítám