Hlavní obsah

Češi musí od pátku v Izraeli do karantény. Včetně naočkovaných

Novinky, mso

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém

Izraelský parlament schválil v úterý nové opatření, na jehož základě budou muset cestující z 18 zemí včetně České republiky po příjezdu do povinné sedmidenní karantény. Týká se to i lidí, kteří jsou proti nemoci covid-19 očkováni nebo ji nedávno prodělali, uvedl izraelský deník Ha'arec.

Foto: Ronen Zvulun, Reuters

Izraelský premiér Naftali Bennett

Článek

Opatření vstoupí v platnost v pátek 6. srpna. Z karantény mohou cestující do Izraele po sedmi dnech, podmínkou jsou navíc dva negativní testy. Porušení těchto hygienických opatření může vyústit v pokutu až 5000 izraelských šekelů (přibližně 33 tisíc korun).

Kromě Česka se opatření nově dotknou také Ukrajiny, Itálie, Islandu, Svazijska, Spojených států, Botswany, Bulharska, Německa, Nizozemska, Tanzanie, Řecka, Malawi, Egypta, Francie, Rwandy a Tuniska.

Izrael začne od neděle očkovat třetí dávkou vakcíny

Koronavirus

Rozhodnutí parlamentu přišlo jen několik hodin poté, co premiér Naftali Bennett hovořil se svými spolustraníky o nutnosti zvýšit opatření kvůli stoupajícímu počtu nákaz covidem-19 v zemi.

Debata začala poté, co v pondělí Izrael oznámil 3818 nových případů, 221 z nich je v kritickém stavu, což je nejvyšší číslo za poslední čtyři měsíce. Podle dat ministerstva zdravotnictví je 42 procent lidí v kritickém stavu nenaočkovaných.

Reklama

Výběr článků

Načítám