Hlavní obsah

Boje v rebely ovládané Východní Ghútě zesilují, při náletech zemřely desítky lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek/Londýn

Nálety na rebely ovládanou syrskou Východní Ghútu u Damašku si v pondělí vyžádaly 23 obětí, uvedla exilová organizace SOHR monitorující dění v zemi. Dalších sedmdesát lidí bylo zraněno. Dělostřelecká palba rebelů vedená z Východní Ghúty na Damašek si vyžádala tři mrtvé včetně jedné ženy a dvacet zraněných.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při náletech na syrskou Východní Ghútu zemřelo nejméně 20 lidíVideo: Reuters

 
Článek

Devět civilistů včetně dvou dětí zahynulo při bombardování tržiště ve města Bajt Sava, dalších šest civilistů včetně jednoho dítěte bylo zabito při bombardování města Haza, uvedla agentura AFP.

Foto: ČTK/AP

Civilní ochrana syrských rebelů zvaná Bílé přilby zasahuje po náletu ve Východní Ghútě.

Oblast, kde žije 400 000 lidí, je dlouhodobě obklíčená a nedostává se v ní potravin ani léků. V lednu syrští aktivisté obvinili syrského prezidenta Bašára Asada, že v oblasti porušuje příměří dojednané Ruskem. Východní Ghúta spadá do jedné ze zón tzv. deeskalace, kde má platit příměří, připomněla Al Džazíra.

Foto: ČTK/AP

Zraněné děti v nemocnici ve městě Haza ve Východní Ghútě

Syrská státní agentura SANA uvedla, že minometná palba vzbouřenců z Východní Ghúty na Damašek si vyžádala tři oběti. Jeden člověk zahynul a sedm bylo zraněno, když střepiny zasáhly autobus a mikrobus. Dalšího mrtvého a devět zraněných si vyžádal zásah areálu policejní nemocnice v Harastě, kam dopadlo deset granátů. Na místa, z nichž se odpalovaly garnáty, zaútočila syrská armáda.

Foto: ČTK/AP

Příslušníci civilní ochrany syrských vzbouřenců, tzv Bílé přilby, zasahují po náletu ve Výchdoní Ghútě .

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám