Hlavní obsah

Atentát v Bagdádu si vyžádal přes třicet obětí

– Bagdád

Nejméně 35 lidí bylo v pondělí zabito při sebevražedném atentátu v irácké metropoli Bagdádu. Útočník odpálil nálož v autě na náměstí v šíitské čtvrti Sadr. Dalších 61 lidí bylo zraněno, oznámila BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při atentátu v Bagdádu zemřelo nejméně 35 lidíVideo: AP

 
Článek

Mezi zabitými je mnoho námezdních dělníků, kteří podle zdrojů agentury AFP čekali na práci na přeplněném náměstí u trhu s ovocem poblíž policejního stanoviště. Jak uvedl irácký premiér Hajdar Abádí, útočník předstíral, že si chce najmout dělníky, když se muži kolem něj shromáždil, své auto odpálil.

Atentát byl spáchán v den, kdy do Iráku přijel na návštěvu francouzský prezident François Hollande, upozornila kurdská agentura Rudaw. Zda to má nějakou souvislost, však zatím není jasné.

Foto: Reuters

Francouzský prezident Francois Hollande po příletu do Bagdádu

K útoku se zatím nikdo nepřihlásil, ale podobné útoky s použitím náloží v autech a zaměřené na šíity obvykle podniká organizace Islámský stát.

Ta se přihlásila k dvěma atentátům spáchaným v Bagdádu v sobotu. Při těchto útocích zemřelo 28 lidí. Na Islámský stát navázaná agentura Amak uvedla, že terči byli šíité, protože jde prý o odpadlíky do víry.

Reklama

Výběr článků

Načítám