Hlavní obsah

Atentát na jihu Sýrie má přes 150 obětí, dva útočníky se podařilo zabít

– Suvajda • Aktualizováno

Přes 150 mrtvých a 37 zraněných si vyžádal ve středu teroristický útok ve městě Suvajda na jihu Sýrie, uvedla exilová organizace SOHR monitorující dění v zemi. Syrská státní média, když informovala o útoku, uváděla nejméně čtyři desítky obětí. Sebevrah se odpálil poblíž tržnice. Podle úřadů se další dva atentátníky podařilo ve městě zabít, jiní teroristé z Islámského státu ale zaútočili ve vesnicích u města.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sebevražedný útok u tržnice v syrské Suvajdě Video: Reuters

 
Článek

„Tři atentátníci s vestami plnými výbušnin cílili na samotné město Suvajda, zatímco další výbuchy zasáhly vesnice na severu a východě,“ uvedla exilová organizace SOHR.

Foto: SANA, Reuters

Škody způsobené sebevražedným atentátem v Suvajdě.

Syrská státní agentura SANA oznámila, že teroristé zaútočili ve vesnicích Matuna, Tima, Šabaki, Rámí a Dúma v provincii Suvjada, která leží u hranic s Jordánském.

Provincii kontrolují vládní síly. V jejím sousedství, v provincii Daráa syrské vládní jednotky uskutečňují operaci proti radikálům. V oblasti působí na tisíc bojovníků skupiny Džaíš Chálid bin Wálid, která slíbila věrnost Islámskému státu. Působí tam i příslušníci bývalé Fronty an-Nusra, nyní známé jako Haját Tahrír aš-Šám.

Po výbuchu ve městě zahájily syrské bezpečnostní síly rozsáhlou operaci a s pomocí obyvatel zabily ve městě další dva teroristy z Islámského státu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám