Hlavní obsah

Asad vypsal na polovinu dubna parlamentní volby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek

Syrský prezident Bašár Asad vyhlásil parlamentní volby, které by se měly konat 13. dubna. V tiskovém prohlášení to uvedla jeho kancelář. Předchozí volby se konaly v roce 2012. Už v té době neměl režim v Damašku pod kontrolou celé území státu, kde se proti Asadovi začala bouřit různá uskupení.

Foto: SANA/Handout , Reuters

Syrský prezident Bašár Asad

Článek

Spojené státy a Rusko v pondělí zároveň informovaly, že se dohodly na příměří v Sýrii, které by mělo začít platit v sobotu 27. února. Boje mají zastavit jednotky syrské armády i opozičních skupin. Útoky na radikály z Islámského státu ale budou pokračovat. [celá zpráva]

Asad už v soboru řekl, že přistoupí na příměří, ale jenom za podmínky, že "teroristé" toho nevyužijí k dalším ziskům a země, které je podporují, svou podporu zastaví.

Asad za teroristy od začátku konfliktu považuje všechny své odpůrce, tedy i takzvanou umírněnou opozici podporovanou některými zeměmi.

Související témata:

Foto: SANA/Handout, Reuters

Syrský prezident Bašár Asad

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Syrský prezident také projevil záměr převzít kontrolu nad Sýrií a sestavit vládu národní jednoty, která by vypracovala novou ústavu.

Reklama

Související témata:

Související články

Asad chce bez váhání ovládnout celou zemi

Syrský prezident Bašár Asad v novém rozhovoru, který v pátek zveřejnila agentura AFP, uvedl, že nevidí důvod, proč by měl odstoupit. Mírové rozhovory v Ženevě...

Asad: Příměří neznamená konec bojů

Příměří neznamená, že každá ze stran přestane používat zbraně. Znamená to zastavit teroristy, aby nemohli posilovat své pozice, uvedl syrský prezident Bašár...

Výběr článků

Načítám