Hlavní obsah

Afghánští radikálové pro výstrahu umučili pět policistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KÁBUL

Islámští vzbouřenci v jižním Afghánistánu mučili, zohavili a zabili pět unesených policistů, jejichž těla o víkendu pověsili jako výstrahu na stromy ve vesnici Gazak. Ozbrojenci islámského hnutí Tálibán například uřezali svým zajatcům ruce a nohy.

Článek

"Tálibán řekl lidem, že kdokoli bude spolupracovat s vládou, tak bude postižen stejným osudem jako tito policisté," uvedlo velení místní policie.

Zpráva o hrůzném nálezu přišla poté, co místní úřady podle AP sdělily, že násilí islámských radikálů v Afghánistánu si v posledních dnech vyžádalo nejméně 68 mrtvých včetně dvou kanadských vojáků. Ti patřili k mezinárodní koalici, která o víkendu hlásila, že při svých operacích zabila nejméně 33 rebelů.

Při atentátu zemřelo sedm lidí

Země se potýká se stále častějšími útoky radikálů. Při pondělním ranním sebevražedném útoku byl zabit guvernér provincie Nímróz a šest členů jeho ochranky. Dalších 14 lidí bylo zraněno. Útočník měl nálože připevněny na těle a odpálil je u vchodu do vládní budovy v metropoli Kábulu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám