Hlavní obsah

Izraelci v Nábulusu brání v práci červenému půlměsíci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle Mezinárodního výboru Červeného kříže izraelská armáda neoprávněně obsadila prostory Palestinského červeného půlměsíce (PČP) v Nábulusu a zabránila tam přístupu a pohybu sanitek, pacientů a zdravotnického personálu. Červený kříž žádá nápravu.

Článek

Těmito akcemi izraelské ozbrojené síly podle červeného kříže "hrubě porušily svou povinnost respektovat a chránit zdravotnické jednotky".

Červený kříž o problému s izraelskou stranou od 19. července opakovaně jednal. Vojáci židovského státu by podle něj měli budovu Palestinského červeného půlměsíce okamžitě opustit.

Červený půlměsíc v uvedeném domě poskytuje zdravotnické záchranné služby a provozuje rehabilitační centrum pro postižené děti. Prostory jsou podle červeného kříže využívány výhradně pro humanitární a zdravotnické účely a musí tedy být chráněny před jakoukoli vojenskou akcí nebo přítomností.

Mezinárodní Červený kříž dále prohlašuje, že Palestinský červený půlměsíc je členem Mezinárodního hnutí Červeného kříže a Červeného půlměsíce. Jeho zdravotnické jednotky jsou proto plně pod ochranou  mezinárodního humanitárního práva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám