Hlavní obsah

Pákistánec znásilnil 15letou dívku, narodil se syn. Britské úřady je chtěly seznámit

– Londýn

Britský deník The Times informoval o podivné iniciativě britských sociálních pracovníků, kteří měli vyvinout snahu, aby se člen gangu tří bratrů pákistánského původu mohl podílet na výchově syna, jehož zplodil s patnáctiletou dívkou, kterou znásilnil.

Foto: , Novinky

Britský policista, ilustrační foto.

Článek

Podle informací britských médií úřady sexuálního násilníka Aršída Husaína kontaktovaly, aniž by informovaly znásilněnou dívku. Husaín přitom v roce 2016 od soudu vyfasoval trest 35 let za mřížemi. Kdy mělo ke znásilnění dojít, ale britská média neuvádějí.

Podrobnosti k případu znásilněné Sammy Woodhousové pocházející z Rotheramu na severu Anglie úřady s ohledem na ochranu jejího soukromí nesdělily. List The Daily Mail nicméně napsal, že členové gangu pákistánského původu byli usvědčeni z několika desítek útoků sexuálního charakteru. BBC uvedla, že se měli bratři dopustit násilí hned na padesátce dívek.

Fatální selhání

To, že je otec dítěte úřady kontaktován, je běžné, nikoliv však v případě, když není zapsán v jeho rodném listě a odpykává si trest za znásilnění jeho matky, upozornil The Daily Mail.

„Metropolitní rada Rotherhamu věděla, co mě a dalším zranitelným dívkám udělal. Věděli, že je za mřížemi a představuje riziko pro mého syna. Nechtěl s ním mít nic společného. Oni ho ale do případu zahrnuli. Mám vztek a o svého syna se bojím,“ cituje Daily Mail oběť znásilnění.

Pochybením už se zabývají příslušná místa. V první řadě chtějí ověřit, zda šlo o individuální selhání nebo systémovou chybu.

Reklama

Výběr článků

Načítám