Hlavní obsah

Ofenzíva v syrské Ghútě má už přes tisíc civilních obětí

Syrská vládní vojska pokračovala v ofenzívě v oblasti východní Ghúty ovládané povstaleckými skupinami. Podle exilové Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) si 20 dnů trvající nápor vyžádal 1031 mrtvých mezi civilisty, z toho 219 dětí. Dalších 4350 civilistů utrpělo zranění, informovala v neděli agentura AFP.

Foto: Bassam Khabieh, Reuters

Muž prochází ulicí poničeného města v oblasti východní Ghúty

Článek

Syrská armáda v sobotu po intenzivním nočním vzdušném i dělostřeleckém bombardování izolovala město Dúmá ve východní Ghútě, a rozdělila tak oblast na tři části. Úspěch zaznamenali vládní vojáci i v postupu u města Misrába, jehož centrum dobyli a obsadili jeho velkou část.

Podle syrské státní televize „armáda zintenzivňuje své operace” na několika frontách. Televize vysílala záběry města Misrába, kde tráví civilisté většinu času ve sklepích bez světla.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při vládních náletech na Východní Ghútu zemřelo 18 lidíVideo: Reuters

Cílem syrského režimu je dobýt poslední region v okolí Damašku, který mají pod kontrolou odpůrci vlády a radikální skupiny, z nichž část je napojena na teroristickou síť Al-Káida. Enklávu, kde žije na 400 000 lidí, syrská armáda obléhá od roku 2013. Drtivá většina z těchto obyvatel trpí hladem a potřebuje lékařskou pomoc.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám