Hlavní obsah

Izrael opět útočil raketami na Sýrii, některé se povedlo zneškodnit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém/Damašek

Izrael zaútočil raketami na vojenské zařízení poblíž syrské metropole Damašku. Syrská protivzdušná obrana oznámila, že tři z vypálených střel zneškodnila, informovala v noci na úterý syrská televize. Mluvčí izraelské armády odmítla podle agentury Reuters komentovat zahraniční zprávy.

Foto: IAF

Izraelská F-16A izraelské 115. squadrony Létající drak

Článek

O útoku informovala exilová organizace SOHR monitorující dění v Sýrii. Její ředitel Rámí Abdalrahmán prohlásil: „Izraelská letadla zasáhla oblast Džamraja u Damašku včetně vědeckého a výzkumného centra a skladů, kde jsou uložené zbraně a munice režimu a jeho spojenců.“

Očitý svědek Reuters v pondělí v noci řekl, že od vojenského komplexu Džamraja, který leží západně od Damašku, bylo slyšet tři silné exploze. Další svědek potvrdil, že nad oblastí bylo vidět hustý kouř.

Záběry útoku

Syrská televize prohlásila, že útoku částečně zabránila: „Naše protivzdušná obrana zablokovala izraelský raketový útok na jednu z našich pozic v provincii Damašek a sestřelila tři cíle.”

Izrael zaútočil raketami na pozice syrské armády u Damašku už koncem minulého týdne. Syřané dvě střely zneškodnili, další pravděpodobně zasáhly cíl. Cílem útoku byl sklad munice syrské armády. [celá zpráva]

Izrael se do bojů v Sýrii výrazně nezapojil. Podnikl však několik náletů na libanonské šíitské hnutí Hizballáh, které bojuje na straně syrské vlády a které považuje Izrael za nepřítele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám