Hlavní obsah

Írán ukončil záchranné práce po ničivém zemětřesení

Teherán
Aktualizováno

Írán v pondělí ukončil záchranné práce po silném zemětřesení, které v neděli večer zasáhlo oblast na íránsko-irácké hranici. Informovala o tom agentura Reuters. Otřesy si vyžádaly nejméně 530 obětí a přes 8000 zraněných. Oblast přírodní katastrofy by měl dnes navštívit íránský prezident Hasan Rúhání.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zemětřesení na íránsko-irácké hranici má 450 obětíVideo: Reuters

 
Článek

„Záchranné práce v provincii Kermánšáh skončily,” řekl státní televizi ředitel íránské zdravotnické služby. Právě ze západoíránské provincie Kermánšáh je hlášena většina z více než čtyř stovek obětí neštěstí. Šance, že se podaří v troskách najít ještě někoho živého, je podle místních úřadů extrémně nízká.

Zemětřesení o síle 7,3 stupně mělo epicentrum asi 32 kilometrů od iráckého města Halabdža, blízko hranic s Íránem. Bylo v hloubce jen 20 kilometrů, což je podle seizmologů příčinou rozsahu zkázy.

Foto: , ČTK/AP

Lidé sedí na střeše zbořeného domu při zemětřesení v Íránu.

Druhou noc strávili venku

Kromě sedmi mrtvých v Iráku připadají všechny oběti na Írán. Podle íránského Červeného půlměsíce ztratilo asi 70 000 lidí střechu nad hlavou. Řada lidí z obav před dalšími otřesy tráví noci mimo budovy, uvedla státní televize.

„Noc je chladná... Potřebujeme pomoc. Potřebujeme všechno. Úřady by měly zrychlit svou pomoc,” řekla televizi mladá žena v jednom z nejpostiženějších íránských měst Sarpol Zaháb.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám