Hlavní obsah

Libanonská armáda zahájila útok na Islámský stát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bejrút

Libanonská armáda v sobotu zahájila operaci proti Islámskému státu (IS). Ofenziva se soustřeďuje na oblast na severovýchodě země u hranice se Sýrií, kde se údajně ukrývají stovky bojovníků IS. Oznámily to libanonské bezpečnostní síly.

Foto: Ali Hashisho, Reuters

Příslušníci Hizballáhu

Článek

Armáda se zaměřuje na pozice Islámského státu u vesnice Rás Baalbek, vojáci na islamisty útočí raketami, dělostřeleckou palbou a z vrtulníků. Podle agentury Reuters je to poslední část libanonsko-syrské hranice, která je pod kontrolou povstalců.

Šíitské hnutí Hizballáh, které podporuje Írán a které je v Libanonu vládní stranou, zase v sobotu sdělilo, že se na hranici se Sýrií zapojilo do operace společně se syrskou armádou proti IS. Tato operace se odehrává na syrském území.

Milice Hizballáhu dlouhodobě podporují syrský režim Bašára Asada a bojují po boku syrské armády proti různým povstaleckým skupinám včetně teroristických.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám