Hlavní obsah

Islámský stát v Mosulu už posílá do boje i ženy, aby se odpálily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mosul

Islámský stát, který v iráckém Mosulu, své dosavadní největší državě, čelí bezprostřední porážce, posílá v zoufalé snaze o udržení do boje sebevražedné atentátnice. Dvě se v pondělí odpálily před skupinou vojáků v prostoru zničené hlavní mešity. Informovala o tom agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Boje v iráckém MosuluVideo: Reuters

 
Článek

Bojovníci samozvaného chalífátu v druhém největším městě Iráku s někdejšími téměř dvěma milióny obyvatel udržují už jen prostor na ploše necelého kilometru čtverečního.

Do boje proto vysílají i ženy, aby se odpálily v blízkosti dorážejících vládních vojáků a spojeneckých milicí. V pondělí ráno ve Starém městě zaútočily dvě ženy v místě zničené ústřední mešity, v níž byl před třemi lety Islámský stát vyhlášen. Kromě nich zahynul jeden voják a několik dalších bylo zraněno.

Foto: Ahmed Jadallah, Reuters

Iráčtí vojáci v ruinách Starého města Mosulu

„Vyšly ze sklepení domu a vyhodily se do povětří,“ řekla AP armádní velitel Alí Abdulláh Husajn, podle něhož se útočnice snažily vmísit mezi prchající civilisty. Za poslední tři dny to byl nejméně čtvrtý takový útok, dodal Husajn.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám