Hlavní obsah

Syrská armáda zabila v údolí Barada u Damašku 12 civilistů

Syrské armádní jednotky ostřelovaly v neděli oblast u Damašku, kterou mají pod kontrolou povstalci. Zabily nejméně 12 civilistů a dvě desítky dalších zranily. Oznámili to syrští aktivisté působící v oblasti.

Foto: uncredited, ČTK/AP

Hotel ve vesnici Dajr Kanún, kam dopadly granáty.

Článek

Granáty podle nich dopadly na hotel ve vesnici Dajr Kanún, kam se uchýlilo mnoho lidí prchajících z oblastí intenzivních bojů. Novináři mají podle agentury AP k dispozici snímky zkrvavených hotelových prostor a těl zabitých lidí. Celý objekt byl poničen.

Podle exilové Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) je mrtvých v Dajr Kanúnu sedm, ale počet obětí se bude zvyšovat, protože mnoho zraněných je v kritickém stavu. Obec se nachází v údolí Barada, které mají pod kontrolou povstalci a kde se nacházejí zdroje vody pro hlavní město Damašek.

U východosyrského města Dajr az-Zaur, na které v sobotu zaútočili radikálové z hnutí Islámský stát, pokračuje ofenzíva islamistů. Na tamní leteckou základnu útočí z několika stran. Podle SOHR extremisté obsadili i vrch nad městem, z něhož mohou kontrolovat okolí.

Provincie Dajr az-Zaur, jež sousedí s Irákem, je posledním syrským regionem, který téměř celý ovládají bojovníci IS. Islamisté mají pod kontrolou i více než polovinu stejnojmenného města a zbylé vládní oblasti téměř dva roky obléhají.

Reklama

Výběr článků

Načítám