Hlavní obsah

Střelba z Libanonu zranila našeho vojáka, tvrdí Izrael. Bejrút to popírá

– Jeruzalém

Střelba vypálená z automobilu v Libanonu na pozice izraelské armády ve středu zranila jednoho izraelského vojáka. Tvrdí to armáda židovského státu, jejíž vojáci palbu opětovali. Incident se stal nedaleko města Metula, oznámila agentura AFP. Libanonská armáda popírá, že by střelba vycházela z Libanonu.

Foto: Stringer, Reuters

Izraelští vojáci poblíž hranice s Libanonem

Článek

"Střely byly vypáleny z projíždějícího automobilu v Libanonu, zasáhly izraelské síly během rutinních aktivit, které prováděly poblíž hranice v oblasti Ramim Ridge," uvedla izraelská armáda v prohlášení.

"Jednotky odpověděly střelbou směrem k vozu, zásah byl potvrzen. Zraněný voják byl odvezen k lékařskému ošetření," dodala.

Libanonská armáda informace Izraele popřela. I zdroj blízký radikálnímu libanonskému šíitskému hnutí Hizballáh agentuře AFP řekl, že "z libanonské strany hranice nebyly vypáleny žádné střely".

Mírová mise OSN v Libanonu (UNIFIL) oznámila, že od Izraelců obdržela hlášení o incidentu a začala ho vyšetřovat. "V tuto chvíli je šéf mise UNIFIL Michael Beary v kontaktu s oběma stranami, aby pomohl situaci udržet pod kontrolou a zabránit eskalaci," uvedl mluvčí UNIFIL Andrea Teneti.

"Rovněž vyzval obě strany, aby zachovaly maximální zdrženlivost," dodal.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám