Hlavní obsah

Bestiální vrazi z Islámského státu zabíjeli vězně na jatkách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Extremisté z Islámského státu v pondělí zveřejnili nové, zatím možná nejbestiálnější video. U příležitosti muslimského svátku oběti povraždili na jatkách v Dajr az-Zauru skupinu zajatců. K vězňům se chovali jako ke zvířatům a nakonec jim všem u kanálu pro odtok krve podřezali hrdla. Následně je pověsili na háky na maso.

Muž, který povraždil vězně na jatkách v Dajr az-Zauru. Záběr z videa.

Článek

Video je opět zručně vyrobené a trvá více než dvanáct minut. Je nazvané Making of Illusion (Jak se vyrábí iluze) a zprvu kombinuje záběry ze starších „poprav“ zajatců se snímky po útoku ve francouzské Nice, fotografiemi Eiffelovy věže i střihů z hollywoodského filmu Mission: Impossible – Rogue Nation s Tomem Cruisem a Simonem Peggem.

Následuje záběr na prázdnou jateční halu, kam je přivedena skupina vězňů obviněných ze špionáže pro USA. Běží v předklonu a dozorce za nimi je postrkuje oběma rukama vpřed, jako když žene stádo. Mužů v oranžových kombinézách je nejméně deset a všichni mají spoutané ruce za zády.

Jejich věznitelé je přinutí kleknout si do rohu místnosti čelem ke zdi. Pak k nim zezadu přistupuje „řezník“ oděný celý v bílém a vybírá si první oběť. Pár zajatcům zakloní hlavu, jako by si vybíral mezi zvířaty na trhu. Následně se rozhodne pro jednoho z nich a po zemi ho vleče s sebou k zamřížované stoce probíhající prostředkem haly. Tam mu podřízne hrdlo a vytékající krev spláchne do kanálu. Následně bezvládné tělo oběti pověsí na hák visící na řetězu ze stropu.

Věznitelé své oběti pověsili na háky.

Následují další a další oběti pokládané čelem k zemi s hlavou u kanálu. V jednu chvíli je patrné, že zajatce vraždí nejméně dva kati. Zakloní jim prudce hlavu a rychlými pohyby jim podřezávají krky.

Záběry jsou detailně snímané z různých úhlů a doprovází je i zvuková stopa zachycující poslední vydechnutí a záškuby obětí, které všechny skončí na hácích.

Ke konci videa vleče „řezník“ dva spoutané muže, pod každou paží nese jednoho, načež je z výšky pustí na kanál jako ovce přinesené na porážku.

Dozorci vhánějí vězně do jateční haly.

„Je to to nejhorší video, jaké jsme dosud viděli,“ popsal záběry Abú Muhammad, zakladatel aktivistické organizace z Rakky, která se zabývá monitorováním zločinů a zvěrstev příslušníků Islámského státu.

Extremisté svým zajatcům často podřezávají hrdla, když je nestřílejí do hlavy z bezprostřední blízkosti. Zvláště bestiálních vražd se dopustili už dříve, když údajně spustili skupinu zajatců v Mosulu do nádrže s kyselinou anebo vězně rozřezali řetězovou pilou. [celá zpráva]

Zajatého jordánského pilota v Sýrii zase zavřeli do klece a upálili ho v ní.

Reklama

Výběr článků

Načítám