Hlavní obsah

Při tureckém bombardování Sýrie zahynulo nejméně 35 lidí

– Ankara • Aktualizováno

Turecké vládní síly v neděli ráno bombardovaly severní oblasti Sýrie, při útocích zahynulo nejméně 35 civilistů. Oznámili to opoziční aktivisté ze Syrské organizace pro lidská práva (SOHR), která situaci v Sýrii sleduje z Británie a tvrdí, že má v terénu síť informátorů. Dalších 50 lidí bylo při náletech a přestřelkách jižně od města Džarábulus zraněno.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kouř nedaleko města Džarábulus u hranic s TureckemVideo: AP

 
Článek

Nové nálety a dělostřeleckou palbu potvrdily i turecké bezpečnostní zdroje, které citovala agentura Reuters. Terčem úderů byly pozice kurdských milic. Turecká armáda oznámila, že bylo usmrceno 25 kurdských radikálů.

Ankara zahájila ofenzivu v syrském pohraničí před několika dny. Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan řekl, že vládní síly se zaměřují na bojovníky samozvaného Islámského státu (IS) i kurdské milice YPG. Turci se obávají postupu Kurdů, kteří v posledních týdnech zaznamenali úspěch v boji proti radikálům z IS.

Foto: David Ryneš, Novinky

Turecké operace v Sýrii

Turecké síly se snaží, aby se kurdské milice stáhly východně od řeky Eufrat. Ankara si nepřeje, aby Kurdové zabrali území, která se uvolní po islamistech.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám