Hlavní obsah

Individuální chyba, tohle běžně neděláme. Povstalci vysvětlují uříznutí hlavy 12letému chlapci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uříznutí hlavy palestinskému chlapci v Sýrii byla „individuální chyba“, která nepředstavuje oficiální linii politického hnutí. Oznámili to povstalci z hnutí Núr al-Dín al-Zinkí. Video z vraždy se na internetu objevilo před dvěma dny.

Foto: Reuters

Video z vraždy chlapce se na internetu objevilo před dvěma dny.

Článek

Rebelové na svém twitterovém účtu brutální vraždu palestinského hocha odsoudili a označili ji za „individuální chybu, která nereprezentuje naše postupy, ani naše obecné zásady“. Ve svém prohlášení rovněž oznámili zřízení soudní komise, která se má případem zabývat.

Video, které se objevilo na sociálních sítích v úterý, zachycuje stětí vystrašeného chlapce v zadní části kamiónu skupinou povstalců. Před samotnou vraždou obvinili hocha ze členství v Jeruzalémských brigádách (Liwa al-Kuds), které stojí na straně prezidenta Bašára Asada. [celá zpráva]

Jeruzalémské brigády ve středu na své oficiální facebookové stránce chlapce identifikovaly jako dvanáctiletého Abdulláha Issu z Aleppa (Halabu), který podle jejich vyjádření nebyl jejich bojovníkem.

Incident se stal podle stanice BBC v Handarátu severně od Aleppa, kde se nachází neoficiální palestinský uprchlický tábor Ajn Tal, v němž v minulosti žilo až 7000 lidí. Vládní syrské jednotky se v minulých týdnech pokusily Handarát dobýt v rámci bojů o hlavní zásobovací trasu používanou oponenty Damašku.

Reklama

Výběr článků

Načítám