Hlavní obsah

Hromadná dopravní nehoda v Afghánistánu si vyžádala 73 životů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul
Aktualizováno

Hromadná dopravní nehoda dvou autobusů a cisterny v Afghánistánu si podle tamního ministerstva zdravotnictví vyžádala nejméně 73 obětí, desítky dalších utrpěly zranění. K neštěstí došlo na východě země, na hlavním tahu mezi Kábulem a Kandahárem. Původní informace hovořily o 52 mrtvých.

Foto: Omar Sobhani, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Podle afghánského ministerstva zdravotnictví, citovaného agenturou AFP, začala vozidla po srážce hořet a většina obětí včetně žen a dětí uhořela.

Agentura AP s odkazem na ředitele místní správy komunikací Mohammadulláha Ahmádího napsala, že nehodu způsobila bezohlednost jednoho z řidičů.

Podle guvernéra provincie Ghazní Džavída Salangiho jsou mezi oběťmi i ženy a děti. Ve dvou autobusech podle něj cestovalo celkem 125 pasažérů.

Vážné silniční nehody jsou v Afghánistánu časté, může za to velmi špatný stav komunikací a porušování dopravních předpisů.

Podle dostupných údajů jde o největší silniční nehodu v zemi za posledních několik let. V srpnu 2011 zemřelo po nehodě autobusu 35 lidí a v září 2007 se obětí srážky dvou autobusů stalo 40 osob, připomněla ČTK.

Obě zmiňované nehody se rovněž staly na silnici z Kandaháru do Kábulu, která patří k nejfrekventovanějším k zemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám