Hlavní obsah

Střelba v telavivské restauraci si vyžádala dva mrtvé a osm zraněných

Tel Aviv
Aktualizováno

Nejméně dva lidé zahynuli v pátek při střelbě v restauraci v Tel Avivu na ulici Dizengoff. Dalších osm lidí bylo zraněno, napsal list The Jerusalem Post. Čtyři ze zraněných jsou v kritickém stavu.

Foto: Nir Elias, Reuters

Izraelský policista na místě útoku v Tel Avivu

Článek

Útočník byl podle policistů ozbrojen poloautomatickou útočnou puškou. Podle jednoho ze svědků mělo jít o americkou M16. Policie zadržela poblíž restaurace jednoho podezřelého, pachatel ovšem unikl.

Muž v černém, kterému nebylo asi ani třicet let, si před útokem s úsměvem kupoval zeleninu. Dal ji do batohu, ze kterého vytáhl pušku a začal bez míření střílet do lidí. Asi třicet střel vypálil směrem na bar a obchody.

V jeho batohu byl nalezen korán. Policie ale nevylučuje, že tam byl vložen, aby zmátl vyšetřování. Terorismus nepovažuje za jediný možný motiv útoku. Nevylučuje, že šlo o terorismus, připouští i jiné motivy. Podle listu Ha´arec už police zná identitu útočníka. Má jít o izraelského Araba. S identifikací pomohl jeho otec, který se policii po zveřejnění videí sám přihlásil.

Starosta města Ron Huldaj prohlásil, že šlo s největší pravděpodobností o terorismus. Příbuzný střelce, který ho zároveň jako právník v minulosti zastupoval před soudem, jenž muže uznal vinným za útok na izraelského vojáka, ale stanici Channel 2 řekl, že jde o psychicky narušenou osobu, která se léčí.

V restauraci museli zasahovat zdravotníci. V okolí místa činu působí policisté. Ulice Dizengoff je uzavřena.

Motiv útoku není znám.

Asi dvacet minut po masakru v restauraci se ozvala střelba v hotelu Tel Baruch. Není jasné, zda obě střelby souvisejí, uvedl list Ha´arec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám