Hlavní obsah

Skleněné peklo v Dubaji. Mrakodrap v centru zachvátil obří požár

Dubaj
Aktualizováno

Scéna jako ze slavného katastrofického filmu Skleněné peklo se ve čtvrtek odehrává v Dubaji. V luxusním hotelu v centru vypukl rozsáhlý požár. Mrakodrap stojí nedaleko nejvyšší budovy světa Burdž Chalífa, která je centrem oslav příchodu nového roku ve Spojených arabských emirátech, informovala agentura AP. Oběti nejsou hlášeny, velkolepý ohňostroj nakonec nebyl zrušen.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Požár mrakodrapu v DubajiVideo: Reuters

 
Článek

Příčina požáru zatím není jasná, oheň ale podle AP zachvátil přinejmenším 20 pater hotelu The Address Downtown Dubai. Z domu údajně na ulici odpadávají hořící trosky. Zatím není jasné, zda při požáru utrpěl někdo zranění.

Foto: Ahmed Jadallah, Reuters

Lidé utíkají z místa rozsáhlého požáru luxusního dubajského hotelu Address

Příčina požáru zatím není jasná. Oheň podle záběrů televize Al-Arabíja zachvátil několik desítek pater budovy. Z domu na ulici odpadávaly hořící trosky.

Podle očitých svědků citovaných agenturou DPA vypukl požár u paty budovy a postupně se šířil do vyšších pater. Web televizní stanice Al-Arabíja ale s odvoláním na úřad civilní obrany uvedl, že požár vypukl ve 20. patře.

Foto: Ahmed Jadallah, Reuters

Plameny zuří nejméně ve dvaceti patrech 63podlažní budovy

Podle šéfa úřadu civilní obrany neutrpěl při požáru nikdo žádná zranění. Všechny lidi se z hotelu prý podařilo evakuovat. Novoroční oslavy budou podle něj pokračovat podle plánu.

Budova má 63 pater a je vysoká 302 metrů, jedná se o 19. nejvyšší mrakodrap v Dubaji. Dokončena byla v dubnu 2008. Pětihvězdičkový hotel má 196 pokojů a 626 apartmánů.

Foto: Profimedia.cz

Dubajský mrakodrap, v němž se nachází luxusní hotel The Address

V Dubaji oslavili příchod roku 2016 ve 21:00 SEČ. Ústředním místem oslav ses stal nejvyšší mrakodrap světa Burdž Chalífa. Přímo z mrakodrapu byl odpálen monumentální ohňostroj, na nějž bylo připraveno 1,6 tuny zábavní pyrotechniky.

Foto: Ahmed Jadallah, Reuters

Požár zachvátil hotel Address v centru Dubaje. Nedaleko něj stojí nejvyšší mrakodrap světa Burdž Chalífa, z něhož měl být odpálen monumentální silvestrovský ohňostroj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám