Hlavní obsah

Po silné písečné bouři v Teheránu zemřelo pět lidí

Novinky, rei
Teherán

Íránským hlavním městem Teheránem se v pondělí přehnala mohutná písečná bouře a na čtvrt hodiny ho zahalila do tmy. Živel připravil pět lidí o život.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při píšečné bouři v Íránu zahynulo pět lidíVideo: Reuters

 
Článek

Bouři, jež se dostavila v odpolední špičce, doprovázel vichr dosahující až stodvacetikilometrové rychlosti. Vyvracel stromy, metal vzduchem i těžké předměty a způsobil výpadky elektřiny v 50 000 domácností. Podle státní agentury IRNA to byla nejhorší bouře za posledních 50 let.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Úřady původně hlásily tři mrtvé, v úterý však bilanci upravily, když v nemocnici zemřeli na následky svých zranění další lidé.

Foto: Profimedia.cz

Písečná bouře v Teheránu

Bouře se dostavila nečekaně, takže přerušila také slavnostní ceremoniál před odletem fotbalové reprezentace na mistrovství světa do Brazílie. Na stadiónu před 12 000 lidmi měl promluvit i prezident Hassan Rúhání.

Foto: Profimedia.cz

Bouře si vyžádala nejméně pět mrtvých.

Podle šéfa městských meteorologů byla ale „příslušná místa“ před bouří varována, ačkoli nebylo možné s určitostí příchod živlu časově vymezit ani předpovědět přesněji rychlost větru.

Meteorologové současně varovali, že by se mohla dostavit druhá bouře, i když už ne tak silná. Lidé by podle nich měli v úterý odpoledne raději zůstat doma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám