Hlavní obsah

Tažení proti radikálům z al-Kajdá v Iráku. Vládní síly zabily 55 bojovníků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Irácké bezpečnostní síly v sobotu u města Ramádí zabily 55 bojovníků napojených na teroristickou síť al-Kajdá. Byli zabiti ve dvou operacích namířených proti příslušníkům organizace Islámský stát v Iráku a Levantě (ISIL), řekl agentuře AFP velitel iráckých pozemních sil.

Foto: Reuters

Bojovníci džihádu v Ramádí

Článek

Velitel upřesnil, že při jedné operaci bylo zabito 25 bojovníků ISIL a při druhé 30. Už v pátek v bojích o město Ramádí zahynulo 71 teroristů a také 32 civilistů, mezi nimiž jsou i ženy a děti.

Ramádí, což je hlavní město východoirácké provincie Anbár, je částečně pod kontrolou irácké al-Kajdy. Extremisté z teroristické sítě už zcela ovládli Fallúdžu, což je další významné město v provincii Anbár.

Provincie Anbár zabírá asi třetinu iráckého území. Leží u hranice se Sýrií a cílem teroristů je ustavit tam oblast řízenou islámskými zákony. Doufají, že totéž se podaří z druhé strany hranice jejich druhům bojujícím v Sýrii proti tamní vládě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám