Hlavní obsah

Islamisté v Afghánistánu zabili 18 svatebčanů včetně dítěte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Islamističtí vzbouřenci v Afghánistánu pomocí nálože nastražené na silnici v neděli zabili 18 lidí a dalších pět zranili. Zasažení lidé patřili podle místní policie k cestujícím malého autobusu, který vezl svatebčany.

Foto: Omar Sobhani, Reuters

Afhánští policisté u kráteru, který vytvořila bomba v autě. Ilustrační foto

Článek

Autobus převážel lidi z jedné vesnice do druhé v okrese Andar v provincii Ghazní na východě země. O život přišlo 14 žen, jedno dítě a tři muži. Zraněné tvoří jen ženy, z nichž dvě jsou v kritickém stavu, upřesnila policie. Neuvedla, kolik bylo ve vozidle celkem osob.

V okrese Andar je podle agentury AP aktivní islámské hnutí Taliban. Často útočí hlavně na bezpečnostní síly a další představitele moci, kteří mají mají převzít odpovědnost za bezpečnost v zemi po odchodu bojových oddílů NATO ke konci roku 2014. Zabíjí přitom hlavně náložemi na silnicích.

Navzdory dlouholeté početné přítomnosti mezinárodních jednotek v čele s USA, které v roce 2001 svrhly vládu Talibanu, se nepodařilo toto hnutí napojené na teroristickou síť Al-Káidu rozprášit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám