Hlavní obsah

Myslete na panny v ráji, radí bojovníkům manuál Al-Káidy

Novinky, rei

Na internetu se objevil manuál radikální organizace Al-Káida na Arabském poloostrově v angličtině. Lidem žijícím na Západě, kteří uvažují o tom, že se připojí k fundamentalistům, radí, jak se vyrovnat s těžkostmi spojenými s životem bojovníka. Na dokument upozornil v úterý britský server Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Manuál sepsal propagandista Al-Káidy na Arabském poloostrově Samir Khan.

Článek

Autorem manuálu má být hlavní propagandista organizace v Jemenu Samir Khan, který byl společně s dalším Američanem jemenského původu a hlavním ideologem místní Al-Káidy Anwarem al-Awlakím zabit při náletu amerického bezpilotního letounu loni v září.

Daily Telegraph naznačil, že nynější publikování manuálu může souviset s rozbitím plánů Al-Káidy na letadlový pumový útok. Plány se podařilo zhatit poté, co do řad fundamentalistů pronikl britský agent. [celá zpráva]

"Pravidelný úklid"

Khan v manuálu píše, že když se k radikálům připojil, myslel si, že bude většinou jen bojovat. „Realita ale taková není,“ uvedl. Hned první kapitola se tedy věnuje potřebě udržovat čistotu a osobní hygienu bojovníka džihádu.

„V některých případech budete s několika bratry v malé místnosti nebo domě. Aby nedošlo ke zbytečným problémům, povzbuzujte sebe i své bratry k pravidelnému úklidu. Každodenní sprchování je pro vás ideální, ale často není možné,“ radí Khan.

V kapitole nazvané „Vzdušné bombardování“ pak napsal: „Pokud jste vystrašení, zavřete oči a představte si, že jste v ráji. Myslete na panny, které vás tam čekají, stejně jako setkání s proroky“.

"Buďte trpěliví a nepoužívejte mobily"

Bojovníkům doporučuje Khan hlavně trpělivost. Při výcviku je podle jeho slov čekají velké těžkosti a boj je tvrdý.

„Klademe zvláštní pozornost na dlouhodobou výdrž a překonání nepřítele trpělivostí,“ napsal. „Krátce řečeno, připravte se na nejhorší a doufejte v to nejlepší,“ uvedl.

Hlavním pilířem úspěchu je podle něj schopnost zachovat tajemství, což mimo jiné předpokládá nepoužívání mobilních telefonů. Návod rovněž říká, že „jsou otázky, kterým by se každý bojovník měl vyhnout“.

„Čím více takových otázek budete pokládat, tím více si mudžáhidové a jejich velení o vás budou myslet, že jste špión,“ vysvětlil Khan.

Reklama

Výběr článků

Načítám