Hlavní obsah

Až třicet mrtvých si vyžádal dvojitý pumový atentát v Iráku

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bagdád
Aktualizováno

Při výbuchu dvou aut s náložemi zahynulo v úterý v iráckém Kútu 30 lidí. Zraněno bylo při útoku v tomto městě jižně od Bagdádu dalších 80 osob, uvádí zpráva agentury AFP. Je to další z řady útoků v Iráku, informuje ČTK.

Foto: Reuters

Tým pyrotechniků u auta, ve kterém byla nálož.

Článek

Irácké policejní zdroje uvádějí 12 obětí a 31 zraněných, AFP se odvolává na nemocniční zdroje. I oficiální zprávy ale varují, že mnozí zranění jsou v kritickém stavu. Obě nálože v zaparkovaných autech explodovaly takřka současně poblíž zaplněného tržiště. Mohutné exploze zničily několik obchodů.

V úterý také zaútočili islámští radikálové v Bagdádu, uvedla agentura Reuters. Na kontrolním stanovišti policie zabili za úsvitu tři policisty a vztyčili tam vlajku neuznávaného Islámského státu v Iráku, který je napojen na al-Káidu.

Útok byl podniknut ve čtvrti Mansúr v západní části metropole krátce poté, co do oblasti dopadly tři minometné granáty. Při následném útoku střelnými zbraněmi s tlumiči byli zabiti tři policisté.

Další dva policisté zahynuli, když se pokusili zneškodnit dvě bomby na východě města.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám