Hlavní obsah

Iráčtí zloději ukradli v bance milióny, policista uspal stráže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bagdád

Zloději si v pátek z banky v jižním Iráku odnesli v přepočtu 116 miliónů korun. Jeden z policistů jim pomohl tím, že nasypal kolegům z bankovní ostrahy do čaje uspávací prostředek. Oznámila to irácká vláda.

Foto: Ali Abu Shish, Reuters

Voják hlídá u banky, z níž si zloději odnesli v přepočtu milióny.

Článek

Zloději lup odnesli časně ráno ze státní banky ve městě Mišchab, které leží necelých 40 kilometrů od Nadžafu. Podle policie nabídl ve čtvrtek večer jeden z policistů čaj čtyřem členům bankovní ostrahy. Byly v něm uspávací léky, takže banka byla celou noc k dispozici zlodějům. Ti si bez vyrušení odnesli šest miliard iráckých dínárů a pohostinný policista z místa unikl spolu s nimi.

Ačkoli stanoviště místní policie je jen několik metrů od banky, při akci nepadl jediný výstřel a nikdo nebyl raněn.

Vláda tvrdí, že se v Iráku vzmáhá kriminalita, ale za některým z loupežných přepadení jsou podle ní povstalci, kteří potřebují prostředky na financování svých aktivit.

Tento týden zabili lupiči 14 lidí, hlavně zlatníků, při koordinovaném přepadení 11 bagdádských klenotnictví. Silně vyzbrojený gang přijel do dobře střežené ulice v poledne, povraždil klenotníky, vyplenil jejich obchody a nakonec vše vyhodil do vzduchu. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám