Hlavní obsah

Při teroristickém útoku na Kavkaze zemřelo šest lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejméně šest lidí zahynulo ve středu při sebevražedném teroristickém útoku na policejní posádku v Machačkale na ruském severním Kavkazu. Dalších 19 lidí utrpělo různě vážná zranění. Oznámily to ruské agentury s odvoláním na místní úřady. Ty ohlásily i zmaření teroristických útoků na trať v Dagestánu a plynovod v Ingušsku.

Článek

Výbuch zahřměl v dagestánské metropoli Machačkale. Měl ho na svědomí sebevražedný atentátník. Ten s autem naloženým výbušninami a zřejmě i dělostřeleckými náboji vjel do vrat policejní základny, kde se zrovna konal ranní nástup před odchodem do služby.

Ještě většímu počtu obětí zabránila policejní hlídka, která svým autem úmyslně najela do útočníkova vozu.

"Terorista pronikl na základnu ve voze Niva naloženém výbušninami, avšak v poslední chvíli úder vzala na sebe speciální jednotka," uvedl policejní mluvčí. "Policisté za cenu svých životů fakticky zabránili teroristickému útoku s ještě větším počtem obětí," dodal.

Na místě přišlo o život pět policistů a atentátník. Různě závažná zranění utrpělo dalších 19 lidí, včetně civilistů. Tato bilance však nemusí být konečná. Stav dvou zraněných policistů lékaři označili za kritický.

Výbuch o síle odhadované na ekvivalent 100 kilogramů TNT zničil vchod policejní základny, poničil desítky zaparkovaných aut a tlaková vlna rozbila okna v okolí 300 metrů.

V Ingušsku se pokusili odpálit plynovod

V sousedním Ingušsku policisté  našli výbušninu uloženou u vedení dálkového plynovodu. Nálož zneškodnili přivolaní pyrotechnici. Oblast je častým místem podobných incidentů, jejichž cílem je přerušit plynovod zásobující ruským plynem zakavkazskou Arménii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám