Hlavní obsah

Za otěhotnění hrozí v americké armádě v Iráku polní soud

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americkým vojákyním nebo jejich mužským kolegům v Iráku hrozí polní soud v případě, že otěhotní či druhou osobu přivedou do jiného stavu. O rozhodnutí velení informoval armádní list Stars and Stripes s tím, že se opatření vztahuje i na manželské páry.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Těhotné ženy musí být z bojových zón odveleny během dvou týdnů a generálmajorovi Anthonymu Cucolovi se to nelíbí, protože prý na severu Iráku přichází o příliš mnoho kvalifikovaných žen. Rozhodl tedy, že by vojákyně i vojáci měli být v milostném životě zdrženlivější. V případě otěhotnění mohou skončit u polního soudu.

„Mám plnit úkol, k čemuž mám konečný počet vojáků a já jednoho každého z nich potřebuji. Proto přijmu každé možné opatření, abych je udržel silnými a způsobilými a při mně pro celých dvanáct měsíců, kdy jsme v oblasti bojů,“ řekl Cucolo. Opatření je podle něj spravedlivé, protože se nevztahuje pouze na ženy, ale také na jejich mužské protějšky.

Celkem udělil dvě desítky zákazů, mezi nimi zákaz strávit noc s osobou opačného pohlaví, nejedná-li se o manžele, či jakýkoliv sexuální styk s Iráčany.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám