Hlavní obsah

V Kuvajtu zmařili atentát na americkou základnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuvajt
Aktualizováno

V Kuvajtu byli zatčeni členové skupiny, která je podezřelá, že připravovala útok na tamější americkou vojenskou základnu. V úterý to uvedla CNN a agentura AP. Šestičlenná skupina byla napojena na teroristickou síť al-Kajda.

Článek

Všichni zatčení se podle kuvajtských úřadů přiznali. Jejich cílem měly být kromě americké základny Camp Arifjan také další významné objekty v Kuvajtu. Mezi jinými to mělo být velitelství kuvajtské vnitřní bezpečnostní agentury. Další podrobnosti nebyly zveřejněny. Televize Al-Arabíja uvedla, že atetntát měl být spáchán během svátečního měsíce ramadánu, který začíná 20. srpna.

Kuvajt patří mezi významné spojence USA, jsou tam stálé americké posádky. Tamní islámští extremisté ale s přítomnosti Američanů na kuvajtském území nesouhlasí a od roku 2002 na americké vojsko útočí.

Na základně Camp Arifjan je dislokováno na 15 000 amerických vojáků. Jedná se o hlavní americkou základnu USA v zemi, jejíž výstavba přišla na 200 miliónů dolarů.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám