Hlavní obsah

Klid na Blízkém východě skončil, opět se ostřeluje a bombarduje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GAZA/JERUZALÉM

Několikadenní klid mezi Palestinci z pásma Gazy a Izraelem ve středu skončil: Palestinci opět začali odpalovat rakety na židovský stát a jeho letectvo podniklo odvetný útok na severu pásma Gazy. Opět šlo o řetěz odvetných akcí.

Foto: Reuters

Na pohřbu velitele Islámského džihádu Muhammada Šaháda se sešly v Betlémě tisíce lidí.

Článek

Izraelské tajné služby zabily v Betlémě na Západním břehu Jordánu místního velitele  radikálního hnutí Islámský džihád  Muhammada Šaháda, dva jeho spolubojovníky a místního vůdce ozbrojeného křídla Fatahu, Brigád mučedníků od al-Aksá Ahmada Balbúla

Dvanáct raket, které dopadly na jih Izrael, přičemž dvě zasáhly město Sderot, vypálil právě Islámský džihád. Oznámil, že vystřelil 15 raket a deset  minometných granátů.

Na ostřelování odpověděl Izrael náletem, jehož cílem měly být právě skupiny vypalující rakety na jih Izraele. Při náletu ani při ostřelování nikdo nezahynul,.

Nové vzájemné útoky definitivně vyvrátily zprávy agentury DPA, že se Izrael tajně dohodl na příměří s hnutím Hamás, ovládajícím pásmo Gazy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám