Hlavní obsah

Dvě bomby zabily v Iráku 53 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD
Aktualizováno

Při dvojím pumovém útoku v Bagdádu přišlo ve čtvrtek večer o život nejméně 53 lidí a 125 bylo zraněno. První z náloží explodovala v obchodní části šíitské čtvrti Karráda a další o několik minut později poblíž.

Foto: Reuters

Irácký policista ukazuje minometný granát nalezený ve skladišti munice radikálů.

Článek

Podle policie je poničeno několik obchodů a automobilů. Mnoho z obětí jsou mladí lidé a nejméně čtyři jsou ženy.

Americká armáda ve čtvrtek oznámila, že jižně od metropole objevila dům, který používali teroristé jako mučírnu. Vojáci v něm našli pouta. K některým z nich byly připevněny obnažené elektrické dráty.

Vojáci dobyli tábor radikálů, devět jich padlo

Velitelství amerických sil v Iráku ve čtvrtek oznámilo, že americké a irácké jednotky dobyly tábor radikálů a devět jich zabili. Při nedělní akci u Tal Afaru v provincii Ninive padli tři iráčtí vojáci. V táboře byla nalezena zařízení na výrobu bomb a zbraně.

Podle amerického velitelství byl tábor základnou radikálů, kteří se zaměřovali na vraždění lidí a kladení bomb u silnic.

Při další akci američtí vojáci zastřelili radikála, který na ně nejprve vytáhl pistoli a pak se pokusil odpálit výbušniny, které měl na těle.

Americké jednotky v posledních týdnech podnikají řadu bezpečnostních akcí v provincii Ninive, kam se stáhly z okolí Bagdádu, které už Američané od většiny teroristů vyčistili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám