Hlavní obsah

Nejméně sedm mrtvých při dalším výbuchu v Bejrútu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BEJRÚT

Nejméně sedm lidí v pátek zahynulo při výbuchu, který otřásl křesťanským předměstím libanonské hlavního města Bejrútu. Podle agentury AFP zemřelo nejméně deset lidí. Cílem útoku byl policejní vůz.

Foto: Mohamed Azakir , Reuters

Bomba zabila nejméně sedm lidí.

Článek

Bejrút byl v posledních letech často svědkem útoku proti bezpečnostním složkám. Jejich odpovědnost se připisuje prosyrským silám, které v zemi soupeří o vliv s prozápadním táborem premiéra Fuáda Siniory.

Při podobném útoku loni v prosinci zahynul armádní generál François Hadž. Před deseti dny se zase terčem útočníků stal vůz amerického velvyslanectví. Zahynuli při tom čtyři Libanonci.

Mezi oběťmi pátečního útoku ve východní čtvrti Hazmíja je i policejní kapitán. Na místě shořela řada aut, zásah hasičům ztěžoval hustý kouř.

:. Po výbuchu shořela řada aut.foto: Reuters/Milad Ayoub

Krize kvůli vládním křeslům

Libanonská politická scéna se nachází v několikaměsíční krizi kvůli volbě prezidenta. Obě hlavní strany se nejsou schopny domluvit a parlamentní hlasování se opakovaně odročuje.

Příštím prezidentem by se měl stát armádní velitel Michel Sulejman. Opoziční hnutí Hizballáh však výměnou za jeho podporu žádá třetinu křesel ve vládě a tudíž i faktickou moc vetovat vládní návrh a usnesení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám