Hlavní obsah

Sebevrah zabil v Iráku na pohřbu 17 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD
Aktualizováno

Sebevražedný atentátník v severním Iráku zabil v pondělí 17 účastníků pohřbu a deset osob zranil. Je to další z útoků v oblasti severně od Bagdádu, kam se podle americké armády stahují teroristé z irácké Al-Kajdy, ustupující z Bagdádu a jeho okolí.

Článek

Atentátník vešel nedaleko města Bajdží do stanu postaveného pro účastníky smutečního obřadu a mezi nimi své nálože odpálil. Nebožtík byl příbuzným velitele policie provincie Saláhaddín, při jehož příchodu do stanu nálože explodovaly.

Stan se podle svědků zaplnil roztrhanými lidskými těly a mrtvé nebylo možné identifikovat.

Bajdží leží necelých 200 kilometrů severně od irácké metropole. Je tam největší irácká ropná rafinerie a v minulosti se tam odehrálo několik útoků. Naposledy 25. prosince, kdy sebevrah zabil 20 lidí.

V sobotu v Iráku zahynulo přes 70 lidí. Většina z nich na jihu země, ale desítka padla při násilí v severoiráckých městech Tall Afar a Kirkúk. Tyto útoky souvisely se šíitským svátkem ášúrá, který vrcholil právě v sobotu.

Reklama

Výběr článků

Načítám