Hlavní obsah

Jordánsko a Izrael překvapily sněhové bouře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

AMMÁN/JERUZALÉM

Části Jordánska a Izraele ochromila ve čtvrtek sněhová bouře. Na některých místech byly přerušeny dodávky elektřiny a musely být uzavřeny školy. Sněžení způsobilo potíže v dopravě. V Galileji hrozí nebezpečí záplav.

Článek

Sněžení zaskočilo Jordánce zejména na západě země a všechny ty, kteří se ráno pokoušeli dostat do práce do metropole. Špatné počasí vládne v království od úterka, ale přináší cenné srážky, takže si málokdo stěžuje. Jordánsko trpí suchem a co do vodních zdrojů patří k deseti nejsušším zemím světa.

V Jeruzalémě sice zůstaly školy v provozu, ale výuka byla odvolána v obcích na Golanských výšinách. V Galileji je kvůli větrnému počasí přerušena dodávka elektřiny a hrozí nebezpečí záplav.

V Jeruzalémě se v zimě sníh čas od času objeví, i tak zůstává raritou.

Na svazích hory Hermon leží 25 centimetrů sněhu. Tamní lyžařský areál zůstal sice ve čtvrtek kvůli špatným podmínkám uzavřen, ale počítá se s tím, že o víkendu se tam bude moci lyžovat.

Vlivem hojných srážek stoupla o dva centimetry hladina Tiberiadského jezera na izraelsko-syrské hranici.

Reklama

Výběr článků

Načítám