Hlavní obsah

Při největší explozi v Bagdádu v posledních dnech 26 mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD

Nejméně 26 lidí bylo v pondělí zabito a 54 utrpělo zranění při výbuchu nálože nastražené v autě v obchodním centru Bagdádu. Atentát je nejkrvavějším útokem v irácké metropoli od 25. února, kdy se sebevražedná atentátnice odpálila v areálu vysoké školy a zabila 40 lidí, většinou studentů. Dva další útoky proti šíitským poutníkům jsou v pondělí hlášeny z okolí Bagdádu.

Článek

V Bagdádu vybuchla nálož v autě na třídě Mutanabí, která je střediskem knižního obchodu v centru města. Oblast zahalil černý dým, na ulici propukl chaos. Mnoho obchodů zachvátil požár, shořelo také přes 15 aut.

"Vzduchem létaly listy knih a všude kolem se válely kusy lidského masa," řekl jeden ze svědků. Další muž popsal, jak pomáhal přenést několik zraněných žen do policejního auta, které odvezlo sedm raněných do nemocnice. "Byly samá krev," řekl. "Bylo tam tolik kouře, že jsem začal zvracet," líčil jiný svědek, který byl v knihkupectví, když výlohu obchodu vyrazila exploze.

Podle policie následoval v sousedství ještě další výbuch, počet jeho obětí není zatím znám. Policie zároveň upozornila, že údaje o obětech jsou předběžné a čísla zřejmě porostou.

Reklama

Související články

V Iráku našli těla 14 zabitých policistů

Irácké úřady v pátek nalezly u Bákuby čtrnáct těl policistů z provincie Dijála, kteří byli pohřešováni od čtvrtka. Zatím není jasné, zda je skutečně usnesli...

Výběr článků

Načítám