Hlavní obsah

Žena dorazila ke kontrole na letišti jen ve spodním prádle, letadlo nestihla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oklahoma City

Jen v kalhotkách a v podprsence a s perlami kolem krku se v úterý dostavila 52letá Tammy Banovacová na oklahomské letiště. Protestovala tak proti tělesné prohlídce, kterou musela podstoupit o dva týdny dříve. Naděje Banovacové, že tentokrát proběhne letištní kontrola rychle, se ale nenaplnily. Žena byla prohledávána přes hodinu a letadlo do Phoenixu jí uletělo.

Článek

Banovacová si byla vědoma, že její kolečkové křeslo spustí alarm detektoru kovů a bude tudíž muset podstoupit tělesnou prohlídku. Ke svému dva týdny starému zážitku řekla: „Kdyby se to stalo kdekoliv jinde, bylo by to sexuální obtěžování“.

Tentokrát se proto rozhodla kontrole práci ulehčit a oděla se jen do spodního prádla. Ostatní oblečení měla s sebou a chtěla si ho obléct před nástupem do letadla. Do toho se ale se svým psíkem zavčas nedostala.

„Žena odmítla projít kontrolním rámem,“ vysvětlil mluvčí letiště, proč byla Banovacová podrobena osobní prohlídce. Ta se pak protáhla, protože na kůži ženy byly zaznamenány stopy nitrátu, který se používá k výrobě výbušnin. Banovacová to nedokázala vysvětlit. Tvrdila, že je to buď v důsledku požití léku, anebo nedávného lovu s puškou.

Jelikož jí letadlo uletělo, vrátila se žena domů a na druhý den prošla prohlídkou znovu. Opět byla jen ve spodním prádle. Tentokrát se zdárně dostala až na palubu letadla a do Phoenixu.

Banovacová není americké veřejnosti neznámá, protože figurovala nahá na fotkách pánského magazínu Playboy. Kdysi byla dentistkou, ale v roce 1993 o licenci přišla, když jí pod rukama zemřel sedmiletý hoch trpící srdečními potížemi. Banovacová mu trhala zuby.

Reklama

Výběr článků

Načítám