Hlavní obsah

Zemřela legenda americké televize, moderátor Larry King

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zemřel americký moderátor Larry King. Bylo mu 87 let, napsal server týdeníku Focus. Býval hvězdou televizní stanice CNN, v posledních letech pracoval pro stanici Russia Today. Podle prohlášení mediální společnosti Ora Media zemřel King v nemocnici Cedars-Sinai v Los Angeles, kam byl podle převezen na začátku roku kvůli těžkému průběhu covidu-19. Příčina Kingova úmrtí se neuvádí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Larry King na archivních záběrechVideo: AP

 
Článek

Vlastním jménem Lawrence Harvey Ziegler se narodil v Brooklynu v roce 1933 židovským emigrantům. Matka byla Běloruska, otec Rakušan původem také z Běloruska. Od mládí snil o práci v rádiu. Začínal tam jako uklízeč, a pomocník v rádiu WAHR (nyní WMBM) v Miami Beach. Po odchodu jednoho z hlasatelů se prosadil na jeho místo a současně si zvolil své umělecké jméno Larry King. Poprvé vysílal 1. května 1957.

V červnu 1985 začala televizní stanice CNN vysílat pořad Larry King Live. Ohromný úspěch měl díky Kingově nekonfrontačnímu přístupu, navíc se moderátor proslavil téměř nulovou přípravou před interview. V pořadu vystoupily tisíce známých osobností, od politiků přes herce, sportovce až po vědce a různé odborníky.

Během kariéry vyzpovídal 40 tisíc lidí. Svůj slavný pořad na CNN opustil po 25 letech v prosinci 2010. Od roku 2013 působil na ruské stanici RT (dříve Russia Today).

Byl známý i svými kontroverzními názory a bouřlivým osobním životem. Byl osmkrát ženatý  a má šest dětí. Když se ho jednou novináři vyptávali na jeho soukromí, odpověděl: „Ohledně četných dotazů k mým manželstvím a rozvodům. Jednou jsem se zeptal Stephena Hawkinga, nejchytřejšího člověka na světě, čemu nerozumí. A on mi odpověděl, „Ženám“. Když jim nedokáže rozumět nejchytřejší člověk na světe, co očekáváte ode mě?“

King se potýkal roky se zdravotními problémy. Měl cukrovku 2. typu, prodělal několik infarktů, kvůli nimž v roce 1987 podstoupil čtyřnásobný koronární bypass. V roce 2017 oznámil, že trpí rakovinou plic, kterou se mu však po operaci podařilo překonat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám