Hlavní obsah

Záplavy na jihu USA si vyžádaly patnáct životů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nashville
Aktualizováno

Patnáct lidských obětí si vyžádaly záplavy, které postihly jih USA, jedenáct jich zemřelo v Tennessee, tři v Mississippi a jeden v Georgii. Místy napršelo až padesát centimetrů vody. Obětí může být více, protože dvě osoby se pohřešují. Řada oblastí v okolí rozlité řeky Cumberland je odříznutých od světa. Auta uvízla i na zaplavené dálnici I40.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záplavy na jihu USA si vyžádaly 15 životůVideo: Reuters

 
Článek

Z hotelů, z domovů i z domů s pečovatelskou službou musely být evakuovány tisíce lidí. Na dálnici I40 museli zase zachraňovat lidi z aut, která na ní uvízla, když náhle stoupla voda. Přerušené jsou v okolí Nashvillu také dálnice I20 a I65.

Američtí meteorologové oznámili, že v Nashvillu byl překonán historický srážkový rekord, když za dva dny spadlo 33 centimetrů vody. Jen ve městě muselo být přes víkend zachráněno na tisíc lidí. Dva domy pro evakuované s kapacitou 400 lůžek jsou už zcela zaplněné.

Postižena je hlavně oblast okolí řeky Cumberland. „Všechny velké potoky přitékající do řeky a sama řeka Cumberland jsou na hranici vyhlášení povodňového stavu, pokud už nebyl vyhlášen,“ uvedl starosta Nashvillu Karl Dean a zmínil i značnou výši škod: "Obnova území bude velmi dlouhá.“

Pohřešování jsou dva mladíci, kteří se v rychle tekoucí vodě věnovali tubingu.

Reklama

Výběr článků

Načítám