Hlavní obsah

Záhadné zřícení auta s početnou rodinou do moře v Kalifornii mohlo být úmyslné

San Francisco

Zřícení automobilu s početnou rodinou z útesu na pobřeží Kalifornie mohlo být úmyslné. Vyplývá to podle agentury z předběžných výsledků vyšetřování případu z minulého týdne. Rodinné SUV nejdřív zastavilo u dálničního odpočívadla a pak se rozjelo přímo na útes, zjistili vyšetřovatelé.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Odpočívadlo nad srázem u Westportu v Kalifornii, z něhož sjel automobil s rodinou s dětmi do moře

Článek

Spojenými státy minulý týden otřásl případ rodiny ze státu Washington po nálezu těl dvou dospělých a tří dětí, kteří zahynuli po zřícení jejich automobilu z útesu asi 240 kilometrů severně od San Franciska.

Vyšetřovatelé stále hledají další tři děti, které se pravděpodobně také účastnily vyjížďky podél kalifornského pobřeží. První zprávy hovořily o tom, že v automobilu zahynuly spolu se svými rodiči jejich vlastní děti. Další tři děti, po kterých se slehla zem, jsou adoptované.

Podle zástupce policie Grega Baartse informace ze softwaru automobilu ukazují, že vůz na dálnici zastavil, načež se rozjel přímo ke srázu. Kromě elektronických informací záměru prý nasvědčuje i skutečnost, že nebyly zjištěny žádné stopy po smyku.

Podle mluvčího úřadu místního šerifa úřady vycházejí z předpokladu, že nejméně jeden člověk spáchal trestný čin.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám