Hlavní obsah

Za useknutí hlavy manželky v televizi dostal doživotí

– Buffalo

Americký soud ve středu poslal za brutální vraždu manželky na doživotí do vězení zakladatele islámské televizní stanice, která měla podporovat porozumění mezi kulturami a bojovat s předsudky proti muslimům.

Foto: Profimedia.cz

Muzzammil Hassan

Článek

Muzzammil Hassan, který svou ženu v únoru 2009 v televizním studiu čtyřicetkrát bodl a pak jí usekl hlavu, podle agentury AP před soudem projevil hlubokou lítost, ale přesto si odnesl nejvyšší možný trest. O předčasné propuštění na svobodu bude moci požádat poté, co stráví 25 let za mřížemi.

V Pákistánu narozený muž svůj čin nikdy nepopíral a sám se přihlásil policii. Tvrdil ale, že byl obětí zneužívání ze strany manželky. Vraždy se dopustil jen několik dní poté, co jeho žena podala žádost o rozvod. Již v minulosti u Hassanových, kteří spolu měli dvě děti, několikrát zasahovala policie kvůli domácímu násilí.

Televizi Bridges TV, která byla první televizní stanicí v angličtině zaměřenou na americké muslimy, spustil Hassan se svou ženou v roce 2004. V době zahájení vysílání tvrdil, že chce v očích americké veřejnosti vylepšit obraz muslimů, kteří začali být po teroristických útocích na New York a Washington z 11. září 2001 vnímáni velmi negativně.

Foto: Reuters

Muzzammil Hassan se svou ženou v sídle televize Bridges na nedatovaném starším snímku.

Reklama

Výběr článků

Načítám