Hlavní obsah

Za sedm let prý budou nadváhou trpět tři čtvrtiny Američanů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Podle vědců se trend tloustnutí obyvatel Spojených států jen tak nezastaví - v roce 2015 budou podle nejnovějších studií trpět nadváhou celé tři čtvrtiny Američanů. Čerstvá čísla ve středu zveřejnila americká televizní stanice ABC.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Odborný časopis Obesity přitom přišel začátkem srpna s ještě více šokující zprávou: podle jeho odhadů bude mít za 40 let nadváhu každý dospělý Američan.

Americké zdravotnické organizace, které informace o tělesné hmotnosti lidí v USA každoročně zaznamenávají, v podstatě jednohlasně tvrdí, že situace je velmi vážná. Například v loňském roce obézních lidí a lidí s nadváhou přibylo v celkem 37 z 50 amerických států. Naopak těch, kteří mají kila navíc, v žádném ze států neubylo.

Už nyní nadváhou trpí až dvě třetiny amerických dospělých. Tlouštíků přitom přibývá nejen mezi dospělými, ale i mezi dětmi. Počet obézních dětí mladších pěti let se za posledních 20 let zdvojnásobil; obézní je v současnosti každý pátý malý Američan.

Na světě v současnosti podle Světové zdravotnické organizace (WHO) žije 1,6 miliardy lidí trpících nadváhou a tento počet prý během následujícího desetiletí může stoupnout až o 40 procent.

Reklama

Související témata:

Související články

Patnáctiletá Britka váží 210 kilogramů

Je jí patnáct, ale když kolem ní projdete, máte pocit, že jste minuli morbidně obézní třicátnici. Georgia Davisová má za sebou teprve devátou třídu, ale její...

Výběr článků

Načítám