Hlavní obsah

Warrenová vzdala boj o Bílý dům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Boj o nominaci na příštího prezidenta Spojených států vzdává během posledního týdne už čtvrtý demokratický kandidát. Senátorka za Massachusetts Elizabeth Warrenová své rozhodnutí oznámila ve čtvrtek, uvedl New York Times. Následuje tak Peta Buttigiege, Amy Klobucharovou a Michaela Bloomberga.

Foto: Rebecca Cook, Reuters

Elizabeth Warrenová nebude příští prezidentkou USA

Článek

Warrenová svůj konec oznámila po neúspěšném volebním superúterý, kdy získala pouhých 12 volitelů ze 44 možných. Celkově má na svém kontě 50 volitelů. Nejvíce se jí dařilo v prvních primárkách v Iowě, kde skončila třetí za Buttigiegem a Sandersem.

V primárních volbách demokratů tak fakticky zůstávají už jen dva kandidáti - Joe Biden a Bernie Sanders.

SPECIÁL: Americké primárky 2020

Speciály

Warrenová je od pondělí čtvrtým kandidátem ze strany demokratů, který vzdal boj o Bílý dům. Trojice Buttigieg, Klobucharová a Bloomberg podpoří kampaň bývalého viceprezidenta Joea Bidena.

Zatím není jasné, koho podpoří Warrenová. V minulosti ale Bidenovu práci kritizovala, výrazně blíž má k Sandersovi, kterého považuje za svého přítele. Oficiálně však Warrenová neoznámila, koho v dalším boji podpoří.

Bloomberg v boji o Bílý dům končí

Amerika

Warrenová oficiálně oznámila svou kandidaturu pro prezidentské volby 9. února 2019. Zaměřila se proti bohatým lidem. Systém je podle ní zmanipulovaný v jejich prospěch. Senátorka za Massachusetts prosazovala tzv. ultramilionářskou daň, která měla cílit na všechny rodiny, které vlastní majetek ve výši 50 milionů dolarů a více.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám