Hlavní obsah

Vyšetřování ruského vměšování do voleb v USA: Trumpův právník prý poskytl klíčové informace

New York

Bývalý právník Donalda Trumpa Michael Cohen poskytl klíčové informace o vměšování Ruska do amerických voleb v roce 2016 a o možné koordinaci Trumpovy kampaně a Ruska. Sdělil je zvláštnímu vyšetřovateli Robertu Muellerovi, uvedla agentura AP. Informoval o tom Cohenův advokát.

Foto: Andrew Kelly, Reuters

Právník Michael Cohen vchází do Trumpovy věže v New Yorku v roce 2016.

Článek

„Je dobré pro Michaela Cohena, že poskytl klíčové informace Muellerovu vyšetřování bez smlouvy o spolupráci. Nikdo by neměl zpochybňovat jeho poctivost, pravdomluvnost a oddanost rodině a zemi,“ obejvilo se ve čtvrtek na Cohenově twitterovém účtu.

Tento vzkaz byl sice záhy smazán, znovu ho ale zveřejnil Cohenův právník Lanny Davies, který uvedl, že je jeho autorem. Dodal, že požádal Cohena, aby ho také zveřejnil, protože jeho účet má vyšší sledovanost.

Televize ABC uvedla už předtím, že se Cohen několikrát setkal na několik hodin s vyšetřovateli. S odvoláním na dobře informované zdroje uvedla, že se ho tázali na Trumpovy vztahy k Rusku včetně toho, zda členové Trumpova volebního týmu pracovali s Rusy při pokusu ovlivnit výsledek voleb.

Cohen se dostal do hledáčku vyšetřovatelů jako dlouholetý Trumpův právník, pracoval pro něj deset let.

Před volbami se mimo jiné pokoušel umlčet dvě ženy, které měly mít intimní styk s Trumpem. Peníze měly zabránit tomu, aby promluvily. V srpnu se k tomu přiznal a rozhodl se spolupracovat s vyšetřovateli. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám