Hlavní obsah

Východní části USA dochází benzín, řidiči stojí dlouhé fronty

New Jersey

Východní pobřeží USA se vzpamatovává z katastrofy v podobě hurikánu Sandy. Lidé, kteří se snaží vrátit svůj život do normálu, narážejí na nezvyklý problém, dochází jim benzín. Před čerpacími stanicemi stojí dlouhé fronty a řidiči jsou ochotni čekat i několik hodin, aby doplnili nádrž.

BEZ KOMENTÁŘE: U benzínové pumpy v New Jersey se vytvořila zhruba kilometr a půl dlouhá fronta

 
Článek

Pohonné hmoty přitom paradoxně nepotřebují jen do aut. Především tankují naftu, která pohání generátory na tolik poptávanou elektřinu. "Nejde mi proud a potřebuju zprovoznit generátor," řekl Abdul Rahim Anwar u čerpací stanice Getty v Brooklynu. Do auta právě dával dva kanystry.

Čerpacím stanicím, které benzín mají, často chybí energie na pohánění pump, a proto u nich nelze tankovat. V New Jersey podle deníku Chicago Tribune z tohoto důvodu nefunguje asi 80 procent čerpacích stanic.

"Mám benzín, ale nemám elektřinu. Jiní mají elektřinu, ale nemají benzín. Jen pár čerpacích stanic má to štěstí, že má obojí," popsal šéf asociace čerpacích stanic na Long Islandu Kevin Beyer.

Foto: Mike Segar, Reuters

Fronta u čerpací stanice v Montvale

Mnohé čerpací stanice už zásoby vyprodaly a nové se k nim ještě nedostaly, protože zásobování kvůli následkům bouře vázne a poptávka je velká.

Poptávka po benzínu roste i kvůli zvýšené dopravě v ulicích. Lidé, kteří pro cestování používají metro, museli sednout do aut, protože podzemní dráha nefungovala. Částečně byl její provoz obnoven ve čtvrtek. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám