Hlavní obsah

V USA dopadli nejhledanějšího zločince, 81letý muž byl na útěku 16 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Santa Monica
Aktualizováno

Jednoho z deseti nejhledanějším amerických zločinců, 81letého Jamese „Whiteyho“ Bulgera, zadrželi v Kalifornii příslušníci FBI. Na útěku byl od roku 1995, uvedla CNN. Bulger vedl bostonský Winter Hill Gang a je spojován s 19 vraždami.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Legendární bostonský ganster James "Whitey" Bulger byl dopadenVideo: Reuters

 
Článek

Na seznamu nejhledanějších zločinců FBI je od roku 1999. Ze všech amerických zločinců byla na jeho dopadení vypsána nejvyšší odměna – dva milióny dolarů. Pátrala po něm speciální jednotka. Bulger se objevil i na seznamu deseti nejhledanějších lidí na světě časopisu Forbes.

Bulger byl zadržen i se svou dlouholetou přítelkyní, šedesátiletou Catherine Elizabeth Greigovou, v domě v Santa Monice. Zatčení proběhlo v klidu. Podrobnosti nebyly zveřejněny. Nebylo ani uvedeno, jak se pár podařilo vypátrat. Greigová byla hledaná pro poskytování úkrytu uprchlému zločinci.

Oba byli viděni naposled v roce 2002 v Londýně.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Dům, kde byl dopaden James Bulger

V úterý FBI odvysílal půlminutový spot o Greigové, aby se přes ní se snáze dostal k uprchlému zločinci. Uvádělo se v něm, že miluje psy a další zvířata, chodí do salónů krásy a že pracuje jako dentální hygienistka. Měla prodělat několik plastických operací.

Podle žalobce Bulger uprchl, když ho varoval agent FBI John Connolly, který z něj o dvacet let dříve učinil informátora FBI. Gangster poskytoval místní FBI informace o svém hlavním rivalovi v oblasti Bostonu v době, kdy bylo jednou z hlavních priorit FBI zničení místní mafie.

Agent byl v roce 2002 odsouzen za vydírání a chránění Bulgera a jeho spolupracovníka Stephena "Střelce" Flemmiho, rovněž informátora FBI.

První slyšení Bulgera se má konat ve čtvrtek.

Reklama

Výběr článků

Načítám