Hlavní obsah

V troskách zhrouceného domu na Floridě se našlo jedenácté tělo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miami

V troskách zříceného 12patrového obytného domu v Miami na Floridě našli záchranáři další mrtvé tělo. Počet obětí čtvrteční tragédie se tak vyšplhal na 11, píše agentura Reuters s odvoláním na informace šéfky okresu Miami-Dade Danielle Levineové Cavaové. Po dalších 150 lidech se dál pátrá. Naděje, že se nalezne někdo živý, ale rychle klesá.

Foto: Reuters

Záběry na zřícenou budovu na Floridě z druhé strany od vody

Článek

Záchranáři se soustřeďují na takzvané vzduchové kapsy. Pátrání ale komplikuje velké vedro a vlhkost. Naděje na nalezení přeživších rychle klesá. Posledního živého na místě našli ve čtvrtek.

Křídlo bytového komplexu stojícího nedaleko pláže Surfside Beach se zřítilo v noci na čtvrtek, zatímco jeho obyvatelé spali. Příčina tragédie zůstává nejasná. Stále větší pozornost se ale obrací na informace o kontrole z roku 2018, která na budově postavené v roce 1981 odhalila zásadní poškození ve struktuře budovy v okolí bazénu a na praskliny a drolení zdí v podzemní garáži, upozornila stanice CNN.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry na zřícenou budovu na Floridě z druhé strany od vodyVideo: Reuters

Mezi pohřešovanými jsou i cizinci z devíti různých zemí. Do pátrání po pohřešovaných lidech se také zapojili záchranáři ze zahraničí, například psovodi z Izraele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám